Innehåller: Blont hår, Frisör, Hårfärg

Gå från mörkt till blont hår

Hur går man från ett mörkt till ett blont hår? Den frågan får jag ofta som frisör, och många gånger från kunder som färgat håret mörkt i flera år men som nu vill ha en ordentlig förändring. Är ditt hår naturligt mörkt blir förvandlingen enklare, medan ett färgat mörkt hår är mer påfrestande för både hår och plånbok. Följ med in i min värld av kemi, kreativitet och drömmar.

Gå från mörkt till blont hår. Avfärgning hos Colours by Jenny Hansson - En frisör i Stockholm.

Förvandlingen från mörkt till blont hår är inte alltid vacker.

Det här vill du inte höra när du vill bli blond

Jag börjar med att sänka dina förväntningar, rejält. Att gå från ett mörkt till ett ljust hår är en process som kommer ta tid. Kanske så länge som ett år innan du når ditt önskade resultat, och det beror på flera faktorer.

– Har du färgat håret med professionella produkter på en frisörsalong eller har du köpt hem produkter och färgat dig själv?

– Vilken kvalitet har du på håret?

– Hur mörkt är ditt utgångsläge?

– Hur ljushårig vill du bli?

”Vi är alltid brutalt ärliga från start. Det handlar om att sätta rätt förväntningar.”

Förvandlingen från mörkt till ljust hår börjar med att sätta rätt förväntningar

På Colours by Jenny Hansson är vi alltid brutalt ärliga för att sätta rätt förväntningar. Vi är tydliga med att vi inte alltid vet hur nära målet vi kommer förrän vi är mitt uppe i behandlingen. För egen del bygger det på över 25 års erfarenhet som både frisör och färgtekniker.

Har du tidigare färgat håret med professionella produkter släpper oftast pigmenten enklare. Produkter för hemmabruk är mer pigmenttäta och har en högre alkalitet, vilket gör att färgen sitter hårdare i håret. Har du sedan lagt färg på färg under flera år kan håret vara så pass mättat med pigment att de inte alls går att få bort.

Gå från mörkt till blont hår. Avfärgning under behandlingen hos Colours by Jenny Hansson - En frisör i Stockholm.

Den som väntar på något gott…

Hur går man då från mörkt till ljust hår?

Vi börjar med att avfärga håret. Det betyder inte att man tvättar bort färgen och din naturliga hårfärg kommer fram. Har man en gång färgat håret har man för alltid ändrat dess pigment. Men var lugn, nytt hår växer ut och du kan börja om med tiden.

”Du kommer se ut som en påskkyckling längs resans gång.”

Vid avfärgningen tar man bort de mörka pigmenten, ljusar upp håret så mycket det går för att sedan färga in det i den nyans du önskar. Det är också vid det här steget som du kommer att se ut som en påskkyckling i håret.

Förenklad färglära

När du tar bort det mörka – röda och blå – pigmenten får du beroende på ljushetsläge kvar orangea eller gula pigment som vi ska neutralisera. Det innebär att man tillsätter rätt mängd med motsatta pigment för att få en naturlig nyans. Är håret orange tillsätter man blå pigment och är håret gult saknas violetta, det vill säga ljusblå och rosa pigment i rätt mängd.

Här kom jag in på grundläggande färglära, men jag tycker det är värt att nämna då det spelar in på slutresultatet. Bemästrar man den blir resultatet alltid mycket bättre.

Är man dotter till en frisör får man inte bara de bästa behandlingarna

Man får även stå ut med en del laborerande. Som i det här fallet när hon ville gå från mörkt till blont hår. Hon har trivts bra i sin mörka ton även om hon är blond naturligt. Som partisk mamma tycker jag att hon är som allra finast i sin naturliga färgskala. Som en ren bonus kommer hon slippa den markanta utväxten som blonda får när håret väl växer ut igen.

Gå från mörkt till blont hår. Colours by Jenny Hansson - En frisör i Stockholm.

Så här blev slutresultatet.

Jag började med att rensa bort de översta pigmenten med en mildare blandning, för att sedan arbeta med en lerbaserad blekning över hela håret. Då fick jag upp henne till en ljusgul nyans vilket är ett bra utgångsläge.

Eftersom hon hade flera olika typer av färgningar i håret fick vi kvar ett parti som var lite mörkare och med mer orangea inslag. Något jag var tvungen att ta hänsyn till när hon skulle färgas in i rätt nyans. Jag fick därför arbeta med tre olika nyanser som jag noggrant fick att arbeta ihop för att håret inte skulle bli randigt. En teknik vi frisörer kallar för Colormelt.

Efter fem timmars arbete blev min dotter så här fin i håret.

Läs gärna hur du tar hand om din nya hårfärg här för att bevara resultatet länge.

Jenny Hansson
Ägare, frisör och färgtekniker på Colours by Jenny Hansson – En frisör i Stockholm

Colours by Jenny Hansson - En frisör Stockholm - Blomma

Läs mer om Colours by Jenny Hansson

Avfärga håret hos en frisörFrisör Östermalm – Blont hårFärga håret blont hos en frisörFrisör Stockholm – HåruppsättningFrisör Stockholm – Blont hår
Colours by Jenny Hansson - En frisör i Stockholm - Fågel

Ingår alltid hos Colours by Jenny Hansson

Riktigt bra service, massage i schamponeringsstolen och fika. Under eftermiddagsbehandlingarna bjuder vi gärna på något gott att dricka.

VÅRA FRISÖRER HAR FRISÖRLICENS

Hos oss arbetar endast frisörer som har frisörlicens. Det innebär att vi alla har avlagt ett delprov eller har gesällbrev. Tryggt för dig som kund och ett intyg på att vi följer Skatteverkets krav på kassaregister. Här kan du läsa mer om vad frisörlicensen innebär.

DET ÄR VI SOM ÄR COLOURS BY JENNY HANSSON

Utöver Jenny Hansson arbetar även vi på frisörsalong Colours by Jenny Hansson.

ALLTID FRI KONSULTATION

För oss är det viktigast att du som kund blir nöjd. Därför erbjuder vi alltid fri konsultation. Först då vet du vad du kan förvänta dig och vi vet samtidigt vad vi har att arbeta med.

SÅ HÄR BETALAR DU

Swish eller kort. Dock ej Amex.

HÄR HITTAR DU VÅRA SENASTE JOBB

Vi rekommenderar att alltid ta referenser på den frisör du har tänkt att gå till. Våra senaste jobb och referenser hittar du på Instagram.

Priser

KLIPPNING

Klippning & tvätt/föning/styling 1350 kr
Klippning kort hår & enklare styling 1200 kr
Klippning & bottenfärg (ej blekning) fr. 2900 kr
Klippning & färg, toning/fler färger fr. 3400 kr
Klippning & balayage/ombrè fr. 4300 kr
Klippning & folieslingor fr. 3600 kr
Klippning & Olaplex intensivkur fr. 2300 kr
Klippning & advanced color fr. 4900 kr

FÄRGNING

Bottenfärg (ej blekning) fr. 2450 kr
Färg + toning/fler färger fr. 3200 kr
Folieslingor fr. 3300 kr
Ombré/Balayage fr. 4000 kr
Färgförändring (advanced color) fr. 4500 kr
Priserna inkluderar föning och styling

ÖVRIGA BEHANDLINGAR

Håruppsättning inkl. tvätt & föning fr. 1 500 kr/h
Bruduppsättning inkl. tvätt & föning fr. 4 600 kr
Hårtvätt & föning 950 kr
Olaplex intensivkur inkl. styling fr. 1850 kr
Trådning fr. 150 kr

Avbokning måste ske senast 24 timmar innan bokad tid, annars debiteras hela kostnaden för bokad behandling.

Kontakt

Öppet Mån-Fre: 09.30 – 18.30

Följ oss

TILL FÖRSTASIDAN