Innehåller: Frisör, Hårfärg, Stockholm

Blond balayage är populärt i Stockholm om sommaren

Bor du i Stockholm och vill ha en blond balayage? Ett säkert sommartecken hos många frisörer är att kunderna vill bli ljusa i håret. Så även hos oss på Colours by Jenny Hansson, och under våren och försommaren gör vi mycket folieslingor och blonda balayage. Följ med in bakom kulisserna när Jenny Hansson visar hur det går till.

En blond balayage börjar med en blekning

Det är omöjligt att färga ett redan färgat mörkt hår blont. Därför använder vi frisörer blekning för att bli av med gamla färgrester och pigment. En process som tar längre tid ju mörkare du har färgat ditt hår. Även ljusare infärgningar kräver ofta en blekning för att håret ska bli ordentligt ljust, ett förarbete som ger ett bra grundresultat att utgå från.

”Vi använder bland annat ammoniakfria produkter men även en
blekning som är baserad på lera.”

Olika metoder för att bleka håret

Det finns flera olika tekniker och tillhörande produkter vid hårblekning. En del produkter innehåller till exempel ammoniak, vilket kan vara bra att känna till om du är överkänslig mot ämnet. Andra produkter innehåller lera som underlättar frihandsteknik, den teknik som används för att skapa just en balayage.

Lera i håret

Leran gör att blekningen torkar på ytan men fortsätter arbeta under betydligt längre tid än en vanlig blekning. Vanliga blekningar appliceras ofta i någon sorts paket, där folie är det vanligaste materialet. I folie arbetar blekningen snabbare och torkar inte heller på samma sätt som den annars gör i kontakt med luften. Nackdelen med foliepaket är att slingan blir mer markerad vilket man inte alltid önskar.

”Våga skifta färg efter årstid. Vem vill inte ha en blond balayage som ger ett solkysst intryck?”

Anpassa din balayage efter årstid

För en tid sedan var min vän Stina förbi oss på Colours by Jenny Hansson för att bli vårfin. Hon gillar att variera sin hårfärg lite efter säsong och sist hon besökte mig gjorde jag henne lite mörkare i en varm höstnyans.

Blond balayage av Colours by Jenny Hansson - En frisör i Stockholm

Efter lite drygt tre månader var det dags att bli ljusare igen och möta våren. Jag påbörjade hennes sommar-look med hjälp av en balayage. För fri hand målade jag ljusa effekter jämnt fördelade över hela håret. Målet är att balayagen ska se så där härligt naturlig ut. En balansgång mellan stylad och nonchalant självfall som aldrig har en dålig hårdag.

När slingorna var tillräckligt ljusa tvättade jag noggrant ur all blekning, handdukstorkade håret och applicerade två olika nyanseringar för att skapa dimension och lekfullhet i håret. Jag kombinerade en kall, lite mörkare nyans i botten med en sval ljus ton på längden.

För dig som är frisör kan jag avslöja att receptet ser ut så här:

Den mörka tonen i botten: SensiDo 7/1 ammoniakfri 1+1 med 0,9%
Den ljusa tonen på längderna: SensiDo 10/6+9/06+9/7 1+2 med 0,9%

Är du inte frisör och vill bli lika fin i håret som Stina går det bra att hänvisa till den här sidan. Självklart är du välkommen att kontakta mig om du vill ha andra färgkombinationer i din balayage.

Här kan du läsa mer om vår hårfärg från SensiDo.

Jenny Hansson
Ägare, frisör och färgtekniker på Colours by Jenny Hansson – En frisör i Stockholm

Colours by Jenny Hansson - En frisör Stockholm - Blomma

Läs mer om Colours by Jenny Hansson

Vad kostar en klippning i StockholmVart ska man klippa sig i StockholmVilken frisör är bäst i StockholmGå från mörkt till blont hårVanliga frågor & svar
Colours by Jenny Hansson - En frisör i Stockholm - Fågel

Ingår alltid hos Colours by Jenny Hansson

Riktigt bra service, massage i schamponeringsstolen och fika. Under eftermiddagsbehandlingarna bjuder vi gärna på något gott att dricka.

VÅRA FRISÖRER HAR FRISÖRLICENS

Hos oss arbetar endast frisörer som har frisörlicens. Det innebär att vi alla har avlagt ett delprov eller har gesällbrev. Tryggt för dig som kund och ett intyg på att vi följer Skatteverkets krav på kassaregister. Här kan du läsa mer om vad frisörlicensen innebär.

DET ÄR VI SOM ÄR COLOURS BY JENNY HANSSON

Utöver Jenny Hansson arbetar även vi på frisörsalong Colours by Jenny Hansson.

ALLTID FRI KONSULTATION

För oss är det viktigast att du som kund blir nöjd. Därför erbjuder vi alltid fri konsultation. Först då vet du vad du kan förvänta dig och vi vet samtidigt vad vi har att arbeta med.

SÅ HÄR BETALAR DU

Swish eller kort. Dock ej Amex.

HÄR HITTAR DU VÅRA SENASTE JOBB

Vi rekommenderar att alltid ta referenser på den frisör du har tänkt att gå till. Våra senaste jobb och referenser hittar du på Instagram.

Tjänster

KLIPPNING

Klippning & föning/styling dam 1300 kr
Klippning & föning/styling herr 1190 kr
Klippning & bottenfärg (ej blekning) fr. 2900 kr
Klippning & färg, toning/fler färger fr. 3150 kr
Klippning & balayage/ombrè fr. 3900 kr
Klippning & folieslingor fr. 3500 kr
Klippning & Olaplex intensivkur fr. 2300 kr
Klippning & advanced color fr. 4900 kr

FÄRGNING

Bottenfärg (ej blekning) fr. 2300 kr
Färg + toning/fler färger fr. 2950 kr
Folieslingor fr. 3150 kr
Ombré/Balayage fr. 3700 kr
Färgförändring (advanced color) fr. 4500 kr
Priserna inkluderar föning och styling

ÖVRIGA BEHANDLINGAR

Hårtvätt & föning 800 kr
Olaplex intensivkur inkl. styling fr. 1690 kr
Trådning fr. 150 kr

Avbokning måste ske senast 24 timmar innan bokad tid, annars debiteras hela kostnaden för bokad behandling.

Kontakt

Öppet Mån-Fre: 09.30 – 18.30

Följ oss

TILL FÖRSTASIDAN