Innehåller: Frisör, Hårfärg

Så väljer du rätt hårfärg

Att välja en ny hårfärg kan vara en hel vetenskap. Vi reder ut begreppen och delar med oss av våra bästa tips för att ditt resultat ska bli så bra som möjligt. Så väljer du rätt hårfärg som passar just dig.

Så väljer du rätt hårfärg. Colours by Jenny Hansson.

Att välja hårfärg

Det finns toningar, hårfärgningar eller hårblekning i olika former. Vill du gå snäppet djupare kan du börja fundera på vilka ingredienser hårfärgen har, och om den arbetar med eller utan ammoniak. Svaret beror förstås på vilket slutresultat du önskar.

En toning är mer transparent och täcker oftast inte vita och gråa hårstrån till 100 %. Toningen är mer skonsam mot håret än både permanent hårfärg och blekning.

En permanent hårfärg finns i många olika varianter och med varierande täckförmåga. Jag föredrar den som är utan ammoniak och som täcker ordentligt utan att helt ta bort skiftningarna i håret.

Blekning används då du vill göra ljusa slingor eller helblondera dig, men även för att rensa bort överskott av pigment eller för att avfärga. Jag föredrar ammoniakfri blekning som är snällare mot håret, eftersom ammoniaken många gånger öppnar fjällskiktet mer än nödvändigt.

Så väljer du rätt hårfärg som passar dig

Vill du vara mörk, blond, rödhårig, guldtonad eller en nyans i ask? Jag brukar säga att det enklaste är att välja en förbättrad version av sanningen. Alltså en nyans och en mörk- eller ljushetsgrad som ligger nära din egen hårfärg. Men visst är det roligt att ibland få förändra sig helt. Att få vara så där riktigt blond, rödhårig eller mörk som är så snyggt på den där kompisen eller artisten.

Kontrasten kan bli helt perfekt och ögonen får en mer framträdande lyster. Ibland kan det kräva att man ändrar sin makeup och/eller sina kläder, men det kan det ju värt. Enda nackdelen är att håret växer ca 1 cm i månaden vilket gör att man får räkna med att fylla i utväxten lite oftare.

Colours by Jenny Hannson röd hårfärg

Helfärgning, slingor eller ombré

Det går också att kamouflera de vita hårstråna med en transparent toning. Det är till störst del en smaksak men oftast så blir det inte särskilt bra med slingor på ett riktigt kort hår, medan skiftningar på ett längre hår ger ett mer naturligt och levande intryck. En toning använder man för att fräscha upp ett naturligt eller färgat hår. Man kan ge håret både mer glans och en annan nyans.

Så här sköter du ditt hår efter en färgbehandling

Nummer ett är att välja bra produkter. Ett snällt schampo som inte tvättar bort pigmenten eller torkar ut håret, en conditioner och/eller en hårinpackning som skyddar och vårdar rekommenderas varmt. Tänk också på att välja stylingprodukter som innehåller skydd mot värme och UV-strålning. Olaplex nr 3 för hemmabruk är en bra produkt som lagar svavelbindningarna i ditt hår. Åker du på semester till sydligare breddgrader är det viktigt att skydda håret mot solen, helst med en hatt eller en snygg scarf runt håret. Det finns även speciella solskyddsprodukter för håret som du med fördel kan använda.

Lycka till med din nya hårfärg!

Colours by Jenny Hansson - En frisör Stockholm - Blomma

Läs mer om Colours by Jenny Hansson

Avfärga håret hos en frisörFrisör Östermalm – Blont hårFärga håret blont hos en frisörFrisör Stockholm – HåruppsättningFrisör Stockholm – Blont hår
Colours by Jenny Hansson - En frisör i Stockholm - Fågel

Ingår alltid hos Colours by Jenny Hansson

Riktigt bra service, massage i schamponeringsstolen och fika. Under eftermiddagsbehandlingarna bjuder vi gärna på något gott att dricka.

VÅRA FRISÖRER HAR FRISÖRLICENS

Hos oss arbetar endast frisörer som har frisörlicens. Det innebär att vi alla har avlagt ett delprov eller har gesällbrev. Tryggt för dig som kund och ett intyg på att vi följer Skatteverkets krav på kassaregister. Här kan du läsa mer om vad frisörlicensen innebär.

DET ÄR VI SOM ÄR COLOURS BY JENNY HANSSON

Utöver Jenny Hansson arbetar även vi på frisörsalong Colours by Jenny Hansson.

ALLTID FRI KONSULTATION

För oss är det viktigast att du som kund blir nöjd. Därför erbjuder vi alltid fri konsultation. Först då vet du vad du kan förvänta dig och vi vet samtidigt vad vi har att arbeta med.

SÅ HÄR BETALAR DU

Swish eller kort. Dock ej Amex.

HÄR HITTAR DU VÅRA SENASTE JOBB

Vi rekommenderar att alltid ta referenser på den frisör du har tänkt att gå till. Våra senaste jobb och referenser hittar du på Instagram.

Priser

KLIPPNING

Klippning & tvätt/föning/styling 1350 kr
Klippning kort hår & enklare styling 1200 kr
Klippning & bottenfärg (ej blekning) fr. 2900 kr
Klippning & färg, toning/fler färger fr. 3400 kr
Klippning & balayage/ombrè fr. 4300 kr
Klippning & folieslingor fr. 3600 kr
Klippning & Olaplex intensivkur fr. 2300 kr
Klippning & advanced color fr. 4900 kr

FÄRGNING

Bottenfärg (ej blekning) fr. 2450 kr
Färg + toning/fler färger fr. 3200 kr
Folieslingor fr. 3300 kr
Ombré/Balayage fr. 4000 kr
Färgförändring (advanced color) fr. 4500 kr
Priserna inkluderar föning och styling

ÖVRIGA BEHANDLINGAR

Håruppsättning inkl. tvätt & föning fr. 1 500 kr/h
Bruduppsättning inkl. tvätt & föning fr. 4 600 kr
Hårtvätt & föning 950 kr
Olaplex intensivkur inkl. styling fr. 1850 kr
Trådning fr. 150 kr

Avbokning måste ske senast 24 timmar innan bokad tid, annars debiteras hela kostnaden för bokad behandling.

Kontakt

Öppet Mån-Fre: 09.30 – 18.30

Följ oss

TILL FÖRSTASIDAN