Innehåller: Frisör, Hårfärg

Att välja rätt hårfärg kan vara en hel vetenskap

Vi reder ut begreppen och delar med oss av några tips för att ditt resultat ska bli så bra som möjligt.

Colours by Jenny Hansson blond hårfärg

Vilken typ av hårfärgning ska användas?

Det finns toningar, hårfärgningar eller hårblekning i olika former. Vill du gå snäppet djupare kan du börja fundera på vilka ingredienser hårfärgen har, och om den arbetar med eller utan ammoniak. Svaret beror förstås på vilket slutresultat du önskar.

En toning är mer transparent och täcker oftast inte vita och gråa hårstrån till 100%. Toningen är mer skonsam mot håret än både permanent hårfärg och blekning.

En permanent hårfärg finns i många olika varianter och med varierande täckförmåga. Jag föredrar den som är utan ammoniak och som täcker ordentligt utan att helt ta bort skiftningarna i håret.

Blekning används då du vill göra ljusa slingor eller helblondera dig, men även för att rensa bort överskott av pigment eller för att avfärga. Jag föredrar ammoniakfri blekning som är snällare mot håret, eftersom ammoniaken många gånger öppnar fjällskiktet mer än nödvändigt.

Val av hårnyans som passar just dig

Vill du vara mörk, blond, rödhårig, guldtonad eller en nyans i ask? Jag brukar säga att det enklaste är att välja en förbättrad version av sanningen. Alltså en nyans och en mörk- eller ljushetsgrad som ligger nära din egen hårfärg. Men visst är det roligt att ibland få förändra sig helt. Att få vara så där riktigt blond, rödhårig eller mörk som är så snyggt på den där kompisen eller artisten.

Kontrasten kan bli helt perfekt och ögonen får en mer framträdande lyster. Ibland kan det kräva att man ändrar sin makeup och/eller sina kläder, men det kan det ju värt. Enda nackdelen är att håret växer ca 1 cm i månaden vilket gör att man får räkna med att fylla i utväxten lite oftare.

Colours by Jenny Hannson röd hårfärg

Helfärgning, slingor eller ombre?

Det går också att kamouflera de vita hårstråna med en transparent toning. Det är till störst del en smaksak men oftast så blir det inte särskilt bra med slingor på ett riktigt kort hår, medan skiftningar på ett längre hår ger ett mer naturligt och levande intryck. En toning använder man för att fräscha upp ett naturligt eller färgat hår. Man kan ge håret både mer glans och en annan nyans.

Hur sköter jag mitt hår efter färgbehandlingen?

Nummer ett är att välja bra produkter. Ett snällt schampo som inte tvättar bort pigmenten eller torkar ut håret, en conditioner och/eller en hårinpackning som skyddar och vårdar rekommenderas varmt. Tänk också på att välja stylingprodukter som innehåller skydd mot värme och UV-strålning. Olaplex nr 3 för hemmabruk är en bra produkt som lagar svavelbindningarna i ditt hår. Åker du på semester till sydligare breddgrader är det viktigt att skydda håret mot solen, helst med en hatt eller en snygg scarf runt håret. Det finns även speciella solskyddsprodukter för håret som du med fördel kan använda.

Lycka till med din nya hårfärg!

Colours by Jenny Hansson - En frisör Stockholm - Blomma

Läs mer om Colours by Jenny Hansson

Experter på hårfärg i StockholmVälj en mer ekologisk frisörDin frisör på ÖstermalmStockholms bästa frisör
Colours by Jenny Hansson - En frisör i Stockholm - Fågel

Ingår alltid hos Colours by Jenny Hansson

Riktigt bra service, massage i schamponeringsstolen och fika. Under eftermiddagsbehandlingarna bjuder vi gärna på något gott att dricka.

VÅRA FRISÖRER HAR FRISÖRLICENS

Hos oss arbetar endast frisörer som har frisörlicens. Det innebär att vi alla har avlagt ett delprov eller har gesällbrev. Tryggt för dig som kund och ett intyg på att vi följer Skatteverkets krav på kassaregister. Här kan du läsa mer om vad frisörlicensen innebär.

DET ÄR VI SOM ÄR COLOURS BY JENNY HANSSON

Utöver Jenny Hansson arbetar även vi på frisörsalong Colours by Jenny Hansson.

ALLTID FRI KONSULTATION

För oss är det viktigast att du som kund blir nöjd. Därför erbjuder vi alltid fri konsultation. Först då vet du vad du kan förvänta dig och vi vet samtidigt vad vi har att arbeta med.

SÅ HÄR BETALAR DU

Swish eller kort. Dock ej Amex.

HÄR HITTAR DU VÅRA SENASTE JOBB

Vi rekommenderar att alltid ta referenser på den frisör du har tänkt att gå till. Våra senaste jobb och referenser hittar du på Instagram.

Tjänster

KLIPP

Klippning & föning/styling fr. 950 kr
Klippning & bottenfärg fr. 2300 kr
Klippning & slingor/fler färger fr. 2550 kr
Klippning & Olaplex intensivkur fr. 1650 kr

FÄRGNING

Bottenfärg fr. 1800 kr
Hårfärg, slingor eller fler färger fr. 2250 kr
Ombré/Balayage fr. 3050 kr
Priserna inkluderar föning och styling

ÖVRIGA BEHANDLINGAR

Håruppsättning 1000 kr/timme
Hårtvätt & föning fr. 650 kr
Olaplex intensivkur inkl. styling fr. 1350 kr
Trådning fr. 150 kr
Extensions, kontakta oss för en konsultation

NAGELVÅRD & MANIKYR

Nagelterapeut Riikka Valtonens prislista hittar du här.

Avbokning måste ske senast 24 timmar innan bokad tid, annars debiteras hela kostnaden för bokad behandling.

Kontakt

Colours by Jenny Hansson
Nybrogatan 83
114 41 Stockholm

Öppet mån-fre: 09.30 – 18.30

Följ oss

TILL FÖRSTASIDAN