Innehåller: Frisör, Hårförlängning, Stockholm

Hårförlängning i Stockholm – Längre hår med extensions

Hårförlängning, eller hair extensions, har varit populärt sedan 80-talet och ger möjligheten att skapa ett långt fylligt hårsvall. En hårförlängning kan också användas till att skapa slingeffekter eller en Balayage utan att behöva bleka håret.

På Colours by Jenny Hansson är det frisör Ida Jansson som specialiserat sig på just hårförläningar. Hon arbetar uteslutande med varumärket Hairtalk, och i den här artikeln går hon igenom vilka metoder och olika hårkvaliteter det finns att välja mellan.

Colours by Jenny Hansson Hårförlängning med Hairtalk

Hårförlängning med Hairtalk. Här i en brun
nyans som tonar ut mot en ljusare.

Alla kan förlänga håret

Alla kan ha någon form av hårförläning men inte alla metoder passar. Det handlar om att hitta den som passar dig, ditt hår och syftet bäst. Mycket hänger också på frisören som ska utföra själva hårförläningen. En gedigen utbildning och lång erfarenhet är måsten för ett bra resultat, och ett tips är att konsultera din frisör innan du bestämmer dig. Det är därför vi erbjuder en kostnadsfri konsultation så att vi kan sätta rätt förväntningar redan från början, samtidigt som vi vet vilket hår vi har att arbeta med.

Förarbetet är viktigt inför en hårförlängning

För att håret ska se naturligt ut och falla in snyggt i ditt eget hår behöver det klippas in i rätt form. I många fall kan man även tona in håret med en speciell textilfärg eller vanlig toning. Att blanda 2-5 olika nyanser brukar göra att håret ser mer naturligt ut. Mängden hår som går åt vid en hårförlängning eller förtjockning beror mycket på ditt eget hårs kvalitet och tjocklek.

Olika hårförläningar och metoder

Generellt finns det tre olika metoder. Sy in håret, värma in det med keratinvax eller tejp. Till det finns det också äkta eller syntetiskt hår, Remy eller icke-Remy att välja mellan. Remy-hår innebär att varje hårstrå ligger i samma riktning och fjällskikten går då är åt samma håll. Det gör att friktionen mellan hårstråna minskar och inte trasslar sig lika lätt.

Colours by Jenny Hansson Hårförlängning med Hairtalk förebild

Förebild.


Colours by Jenny Hansson Hårförlängning med Hairtalk efterbild

Efterbild. Så här fint resultat kan man uppnå
med Hairtalk hårförlängning.

Vilka hårkvaliteter finns det vid hårförlängning?

Håret delas in i olika kvalitetskategorier.

Asiatiskt hår är det billigaste av de äkta håren och är grovt, starkt och rakt.

Indiskt hår är fintrådigare än asiatiskt och också något dyrare.

Europeiskt hår är fintrådigt och bland de dyraste då utbudet är begränsat.

Brasilianskt hår är ett populärt val med sina fina strån och kallas ofta för ”virgin hair”.

Syntetiskt hår är mycket billigare än äkta, men tål inte att värmeverktyg används då håret lätt smälter.

Hairtalk hårförlängning

Ett skonsamt alternativ som är framtaget för kunder med håravfall, till exempel alopicia eller tillbakaväxt efter en cancerbehandling, är Hairtalk. De har tagit fram en patenterad tejp som är anpassad för just hår och som är skonsam mot det egna håret. Själva håret är inte heller ytbehandlat vilket gör att det håller mycket längre.

Ta hand om ditt nya hår efter en hårförlängning

Jag rekommenderar att du alltid följer återförsäljarens anvisningar. Då gäller garantin och ditt hår håller längre. Du bör också tänka på att använda rätt hårvårdsprodukter som är anpassade för extensions, detta för att infästningen ska hålla. Vissa återförsäljare har till och med egna produkter som ska användas för att hårets garanti ska gälla. En vanlig rekommendation är att ditt schampo och balsam inte ska innehålla keratin, protein eller oljor. Ämnen som alla löser upp fästena. Du bör heller inte applicera balsam eller en inpackning på själva fästena.

Tillfälliga hårförläningar

Vill du känna dig extra snygg för en kväll med ett fylligare och längre hår finns det alternativ till att göra en hårförläning.

Hairband är ett hår som är fastsytt på ett elastiskt material med en osynlig och slitstark tråd. Fäst det på kronlinjen och kamma över ditt eget hår, så har du fått en helt ny frisyr som dessutom är enkel att ta ur om du tröttnar på din nya frisyr.

Hairpiece eller hairwear är ett annat sätt att snabbt skaffa sig ett fylligare hår. Produkten finns i olika storlekar och varianter, vilket gör att de kan användas vid till exempel fläckvis håravfall, tunnhårighet uppe på hjässan eller vid luggen. Många hairpieces fästes med clips vilket gör att man behöver ha minst två centimeter äkta hår under. Ett bra alternativ till peruk som ofta kan bli varma och svettiga att ha på sig.

Colours by Jenny Hansson - En frisör Stockholm - Blomma

Läs mer om Colours by Jenny Hansson

Vi utför Olaplex-behandlingarVälj en mer ekologisk frisörDin frisör på ÖstermalmStockholms bästa frisörHårvårdsprodukter hos Colours by Jenny Hansson
Colours by Jenny Hansson - En frisör i Stockholm - Fågel

Ingår alltid hos Colours by Jenny Hansson

Riktigt bra service, massage i schamponeringsstolen och fika. Under eftermiddagsbehandlingarna bjuder vi gärna på något gott att dricka.

VÅRA FRISÖRER HAR FRISÖRLICENS

Hos oss arbetar endast frisörer som har frisörlicens. Det innebär att vi alla har avlagt ett delprov eller har gesällbrev. Tryggt för dig som kund och ett intyg på att vi följer Skatteverkets krav på kassaregister. Här kan du läsa mer om vad frisörlicensen innebär.

DET ÄR VI SOM ÄR COLOURS BY JENNY HANSSON

Utöver Jenny Hansson arbetar även vi på frisörsalong Colours by Jenny Hansson.

ALLTID FRI KONSULTATION

För oss är det viktigast att du som kund blir nöjd. Därför erbjuder vi alltid fri konsultation. Först då vet du vad du kan förvänta dig och vi vet samtidigt vad vi har att arbeta med.

SÅ HÄR BETALAR DU

Swish eller kort. Dock ej Amex.

HÄR HITTAR DU VÅRA SENASTE JOBB

Vi rekommenderar att alltid ta referenser på den frisör du har tänkt att gå till. Våra senaste jobb och referenser hittar du på Instagram.

Tjänster

KLIPPNING

Klippning & föning/styling fr. 950 kr
Klippning & bottenfärg fr. 2300 kr
Klippning & slingor/fler färger fr. 2550 kr
Klippning & Olaplex intensivkur fr. 1650 kr

FÄRGNING

Bottenfärg fr. 1800 kr
Hårfärg, slingor eller fler färger fr. 2250 kr
Ombré/Balayage fr. 3050 kr
Priserna inkluderar föning och styling

ÖVRIGA BEHANDLINGAR

Håruppsättning 1000 kr/timme
Hårtvätt & föning fr. 650 kr
Olaplex intensivkur inkl. styling fr. 1350 kr
Trådning fr. 150 kr
Extensions, kontakta oss för en konsultation

NAGELVÅRD & MANIKYR

Nagelterapeut Riikka Valtonens prislista hittar du här.

Avbokning måste ske senast 24 timmar innan bokad tid, annars debiteras hela kostnaden för bokad behandling.

Kontakt

Öppet mån-fre: 09.30 – 18.30

Följ oss

TILL FÖRSTASIDAN